Detta recept passar extra bra med tanke på att det är fettisdagen imorgon!
Den här gången har jag inte tagit receptet från internet,utan jag har fått det av farmor.
Minisemlor, ca 40 st
Ingredienser:
50 g rumsvarmt margarin
3/4 dl vit sirap
2 ½ dl mjölk
25 jäst (för söta degar)
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 krm salt
ca 8 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pensling: 1 ägg
Gör såhär: Blanda alla ingredienser och låt det sedan jäsa i 40 minuter. Baka sedan ut det till små bullar och lägg upp på en plåt. Lägg en bakduk över och låt jäsa i 40 minuter till.
Grädda sedan bullarna i 250 grader i 5-6 minuter.
Sen skär man av ett litet lock, gröper ur semlan. Fyll sedan "hålet" med mandelmassa. Sen lägger man grädde, och sätter på locket igen. Ett tips från mig är att man köper lite bär, antingen färska eller frusna och blandar i grädden. Sikta lite florsocker på locket, och vips har du en liten hembakad minisemla som är
jättegod!