Gulaschsoppa
Datum: 2009-02-03 @ Tid: 16:37:28
Bjud soppan rykande het som i Ungern och servera den gärna med en klick gräddfil (jag föredrar om det är paprika i soppan också).
Ingredienser:
200 g fransyska, fint tärnad
1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
3 st tärnade potatisar
2 msk tomatpuré
1 st morot, tärnad
1 msk vetemjöl
1 tsk kummin
1 tsk mejram
0.5 dl paprikapulver
0.5 st citron, rivet skal och saft
2 st nejlikor
1 liter buljong (tärningar+vatten)
2 dl grovt salt
2 st hela vitlökar
smör eller olja till stekning
ev. gräddfil till servering
bröd
Gör såhär:
Ingredienser:
200 g fransyska, fint tärnad
1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
3 st tärnade potatisar
2 msk tomatpuré
1 st morot, tärnad
1 msk vetemjöl
1 tsk kummin
1 tsk mejram
0.5 dl paprikapulver
0.5 st citron, rivet skal och saft
2 st nejlikor
1 liter buljong (tärningar+vatten)
2 dl grovt salt
2 st hela vitlökar
smör eller olja till stekning
ev. gräddfil till servering
bröd
Gör såhär:
1. Tärna grönsakerna och lägg dem i en skål.
2. Tärna köttet och fräs det i en stekpanna med smör eller olja.
3. Tillsätt de tärnade grönsakerna tomatpuré, mjöl, kryddor och citron. Fräs en stund och häll sen i buljong.
4. Låt soppan sjuda under lock tills köttet är riktigt mört, cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader efter ungefär halva tiden.
5. Ställ in de hela vitlökarna på en saltbädd och baka dem i cirka 25 minuter. Det blir allra godast med färsk vitlök men torkad och sent skördad går också bra.
6. Servera soppan med den ugnsbakade vitlöken, ett gott bröd och eventuellt en klick gräddfil.
Ser det inte helt underbart gott ut?
Det ursprungliga receptet hittar ni här
Kommentarer
Trackback