Tagliatelle med kyckling & champinjonsås!
Dagens middag blev ett eget påhitt. Vi hade inte så extremt mycket hemma och ingen av oss orkade gå och handla. Så det fick bli det vi hade hemma, "man tager vad man haver" Eller hur? ;) Men det blev faktiskt rätt gott. Här har ni receptet om ni skulle få för er att testa.
Marinad
Soya
Olivolja
Salt
Peppar
Chilipulver
(Lite) ketchup
Andra kryddor efter önskemål, vi använde basilika, wokkrydda och vitlökspeppar.
Pastasås
4 dl mjölk
2 msk mjöl
1 dl vatten
1 buljontärning
Salt
Peppar
Ca. 5 champinjoner
Några körsbärstomater
Kycklingfilé
Tagliatelle
1. Börja med att sätta på ugnen på ca 175 grader. Skär sedan upp kycklingen i lagom stora bitar. Bland ihop marinaden i en liten skål och lägg i kycklingen så att den får suga åt sig lite.
2. Plocka fram och skölj av tomaterna och champinjonerna. Hacka upp champinjonerna i lagom bitar.
3. När ugnen har blivit varm så lägger du in kycklingarna på ett galler mitt i ugnen.
4. Blanda mjölken och mjölet, samt tillsätt salt och peppar i en kastrull. Koka upp såsen, så att den tjocknar lite. Tillsätt sedan buljontärningen, vattnet och champinjonerna. Här kan du också passa på att vända på kycklingen.
5. Häll upp vatten till pastan och tillsätt lite olivolja i vattnet, låt det sedan koka upp. Precis innan man lägger i pastan så kan man lägga ner körsbärstomaterna i pastasåsen, så hinner de mjukna lagom mycket.
6. Klart! Man kan hälla på såsen direkt på pastan om man vill eller ha såsen vid sidan av. Vi valde att ha såsen vid sidan av som ni ser på bilden nedan!
Ja, jag vet. Jag är liten i maten. Ser ni förresten att det ryker om kycklingen? ;)